Cal Músic de Navàs rep el premi a millor formatge de vaca curat d’Espanya

93

La formatgeria Cal Músic de Navàs té el millor formatge de vaca curat de tot Espanya. Així hi ha reconegut el certamen del 35è Saló Gourmets que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid.

El certamen, obert a tots els elaboradors de l’Estat Espanyol, constava de 15 categories i es van presentar un total de 868 formatges. El jurat estava format per 64 catadors. Cada categoria escollia sis finalistes, un d’ells la Formatgeria Cal Músic que es va endur el primer premi en formatge de vaca curat.

El nom del formatge guanyador de Cal Músic és “El Ferrer“, el qual està dedicat pels elaboradors al seu oncle, Josep Casas. Casas va morir fa dos anys i havia estat ferrer de professió. És per això que els propietaris veuen el premi com a doble reconeixamen per ell i el seu tiet.

El producte guanyador és una pasta cuita de sis mesos de maduració fet amb llet de vaca ecològica del Pirineu, procedent del productor Ecofranch. L’argument principal del seu triomf a Madrid va ser que la llet era molt bona, segons van apuntar els catadors.

Cal recordar que la Formategria Cal Músic de Navàs ja va guanyar tres premis en el concurs internacional World Cheese Awards el passat novembre. Aquests premis són els més prestigiosos del món pel que fa als formatges.