Cal Clarassó ja té l’aprovació inicial del projecte de rehabilitació

245
Cal Clarassó
Cal Clarassó

El Departament de Cultura ha d’emetre ara un informe favorable al projecte abans d’exectuar-lo, perquè Cal Clarassó és un bé d’interès nacional i local.

El ple municipal ordinari del mes de març va tenir com a tema destacat la votació de l’aprovació inicial del projecte de rehabilitació de l’edifici de Cal Clarassó i entorn. Els estudis d’arquitectura Domingo Ferre SLP, EstudiMARS arquitectura i Josep Ferrando architecture, s’uniran temporalment com a Unió Temporal d’Empreses (UTE) per portar a terme la remodelació d’aquest espai, per un import que s’enfila a 1,7 milions d’euros (IVA inclòs). D’aquests, 500.000 els finançarà directament la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció que ja està aprovada.

Ho va explicar el regidor d’Urbanisme Josep Illa, al ple:

L’execució del projecte es dividirà en tres fases:

1a fase: Rehabilitació estructural de l’edifici, rehabilitació de la xemeneia, urbanització del pati interior, i connexions dels carrers Vall i Dr. Vila.

2a fase: Remodelacions als interiors de l’edifici.

3a fase: Subministrament de tot el mobiliari.

Amb tot, el mateix Illa va explicar que ara falta un informe del Departament de Cultura de la Generalitat. Un tràmit necessari ja que Cal Clarassó és un bé cultural d’interès nacional i local. Les restes de muralla i el propi edifici en són el motiu:

L’Ajuntament ha tret la informació pública sobre el projecte. Ho estarà durant 30 dies perquè qualsevol ciutadà pugui fer al·legacions.

La idea amb què es treballa és començar les obres aquest mateix any i que puguin enllestir-se abans d’acabar el 2019. Les noves instal·lacions està previst que serveixin de nova seu per la llar d’avis Ca l’Arola i també de Centre Cívic.