Un cop aprovat el projecte definitiu de Cal Clarassó, el ple té previst aprovar la licitació d’obres en un ple extraordinari aquest mateix mes i començar les obres a l’estiu

L’antiga fàbrica de Cal Clarassó ha cremat una etapa més en el camí de convertir-se en un nou i potent equipament municipal per Santpedor. El ple municipal del mes de juny va aprovar per ‘unanimitat’ el projecte final. Amb tot, encara no es va aprovar la licitació d’obres perquè s’ha d’enllestir el desglós dels preus que exigeix la nova llei de contractes. Està previst fer un ple extraordinari abans d’acabar el mes per aprovar també la licitació de les obres i donar llum verda a l’inici de les remodelacions, que han de convertir aquestes instal·lacions en la nova seu de la llar d’avis Ca l’Arola i en nous espais polivalents per entitats.

La idea amb què treballa el consistori és començar les obres aquest mateix estiu i enllestir la primera fase, de gairebé un milió d’euros -500.000 els finança la Diputació de Barcelona- de cara al maig de l’any vinent. Una primera fase que inclouria les remodelacions urbanes i exteriors de l’edifici, sobretot pel què fa a la façana i la xemenia. A part, s’obrirà el pati, que connectarà els carrers Monjo i Dr. Antoni Vila, i s’anivellaran les voreres a la via en els carrers adjacents, a l’estil dels nous carrers que s’estan remodelant al barri antic. A més, s’actuarà per fer millores al portal de Sant Francesc.

Després d’aquesta primera fase centrada en els exteriors, començarà la fase, amb 700.000 euros de cost, per habilitar tot l’interior de l’edifici, que es preveu enllestir a finals de 2020. Uns interiors que es volen remodelar de forma que siguin molt lluminosos i modulars, de manera que atorguin versatilitat a les instal·lacions.

La planta baixa del nou edifici de Cal Clarassó acollirà la seu social de la llar d’avis Ca l’Arola, amb bar-restaurant inclòs. El pis de dalt, en canvi, anirà destinat a les entitats i el teixit associatiu, i comptarà amb una sala polivalent. La petita capella que hi ha al recinte, per altra banda, es vol convertir en un punt d’informació turístic.