L’oficina de Caixabank (abans ‘La Caixa’) del carrer Àngel Guimerà de Santpedor, entre la plaça de l’Església i la plaça de la Font, ja no està operativa. El banc ha decidit tancar-la i centralitzar les seves operacions a Santpedor a l’oficina que tenen al carrer Roger de Flor, davant la plaça de la Pau. Un fet que no ha passat desapercebut pels veïns i comerciants del barri antic, que des que van ser informats d’aquest moviment es van mobilitzar de forma conjunta per posar-hi fre a través d’una recollida de signatures. El motiu és que, segons explica el portaveu de CUSA, Jordi Ferrer, aquest tancament suposa “un greu inconvenient pels veïns de la zona, que ara s’han de desplaçar a les afores per fer les seves gestions bancàries, i també pels comerciants, que perdrem afluència de gent a la zona”.

Es van recollir fins a 1.000 firmes però Caixabank va informar als afectats, en una reunió, que no farien marxa enrere en els seus plans i que es vendrien el local, perquè era una decisió estratègica de l’empresa. Al final, però, el banc va comunicar que no es vendria el local sinó que el convertiria en local de reunions pels caps de zona, i que hi deixarien un caixer automàtic; una de les reivindicacions que veïns i comerciants havien fet com a mal menor. Amb tot, tal i com explica Jordi Ferrer, veïns i comerciants no consideren que s’hagi respost a les seves reivindicacions.

CUSA i l’Associació de Veïns del Barri Antic no estan contents amb el resultat final del moviment de Caixabank, però no tenen intenció de fer cap més acció reivindicativa. De fet, la marxa d’oficines bancàries del barri és, segons ells, “una tendència general que estem observant des de fa temps i davant la qual no es pot fer res”.