Cabrianes tindrà un pont d’accés de dos sentits

108

La Generalitat de Catalunya estudia millorar el pont d’accés a Cabrianes. Hi ha dues propostes sobre la taula: eixamplar-lo o fer-ne un de nou. De moment, però, el departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació el projecte per tal d’estudiar quina alternativa és més viable.

L’estudi va començar la setmana passada i vol solucionar definitivament els problemes de trànsit que es concentren a aquell tram, que és estret i només permet el pas d’un vehicle.

L’alcalde pedani de Cabrianes, Oriol Ribalta, assegura que “és una cosa que s’havia de fer” però no es posicionen en cap de les dues opcions. Ribalta afegeix que sigui la Generalitat qui valori “què surt més a compte” però que els veïns de Cabrianes només demanen “que el projecte vagi endavant”:

Pel que fa als veïns, la cabrianesa Núria Ubach explica que troba “molt interessant” que s’impulsi aquest projecte ja que és “un obstacle” tot i que ella ja s’hi ha acostumat:

Ubach, però, tampoc es posiciona amb cap alternativa. Assegura que el més important és que s’esculli la “més adient i endavant”:

Així doncs, els veïns de Cabrianes demanen que el projecte final es dugui a terme aviat i afecti el mínim la seva mobilitat.

Les dues alternatives

En el cas que es decidís rehabilitar i ampliar el pont, l’obra consistiria en reforçar l’estructura principal i ampliar el tauler per permetre el pas en els dos sentits de la circulació i també el dels vianants. En canvi, si s’escull fer un pont nou, el projecte tindria una secció mínima de 7 metres, amb dos carrils de 3’5, vorals, voreres i la millora del traçat de la B-430. Aquesta última proposta suposaria una inversió estimada d’1’9 milions d’euros.