Tots els veïns majors de 18 anys de Cabrianes han optat a l’alcaldia del poble. Amb 33 vots, però, l’alcalde escollit ha sigut Lluís Trulls. Avui dia no se sap si Trulls optarà al càrrec, ja que encara no se n’ha parlat amb ell.

Cabrianes, el poble agregat al municipi de Sallent, de poc més de 350 habitants, ha escollit aquest diumenge qui ha de ser el nou alcalde pedani. És a dir, la persona que els representarà a l’Ajuntament de Sallent. Així, a banda de les eleccions europees i municipals, a Cabrianes es va sumar a unes altres eleccions. Cada cabrianès ha escrit el nom de tres candidats per optar al càrrec. Trulls si accepta el càrrec haurà de representar Cabrianes a l’Ajuntament de Sallent, tal com ho explica Oriol Ribalta.

Cabrianes té alcalde pedani des de principis del segle XX i, tot i que aquesta figura no ha estat regulada per l’Ajuntament de Sallent fins fa dos anys, el càrrec ha conviscut amb diversos règims polítics.

No rep cap sou per fer-ho i treballa de manera paral·lela amb l’Òrgan Territorial de Participació, l’OTP, que és l’òrgan polític i administratiu del poble. L’alcalde pedani s’elegeix sempre coincidint amb les eleccions municipals i només pot ocupar el càrrec durant dues legislatures, però transcorreguts quatre anys del darrer mandat pot tornar a presentar una nova candidatura.