La C-55 protagonitza un curtmetratge documental

214

L’alta sinistralitat de la C-55 torna a estar al punt de mira. Aquest cop, però, als ulls del comunicador David Villarreal (Navarcles, 1994), que ha fet un curtmetratge documental anomenat “CarRatera”. Forma part d’un projecte final de l’assignatura optativa “Documental” de la UAB i s’estrenarà l’1 de juliol a la sala Montepio Conductors.

“Com a usuari l’he patit però que una noia de 20 anys morís a l’acte va ser el detonant”, explica Villarreal fent referència a l’última víctima en morir a l’acte. A partir d’aquí, el navarclí es va posar en contacte amb polítics, periodistes, activistes, familiars i víctimes per tal d’elaborar un curtmetratge documental que expliqués la situació de la carretera.

Així, una quinzena de testimonis conformen la trama d’un documental que vol “mostrar el problema de la C-55 des de diverses perspectives”: els portaveus de la plataforma No Més Morts (Fina Casals, Carles Miras i Marcel·lí Reyes), polítics (Laura Vilagrà, delegada del Govern a la Catalunya Central; Ferran Estruch, president del Consell d’Alcaldes; i Joan Badia, president del Consorci Viari), periodistes (Marc Martínez Amat, d’Ona Bages; Marc Marcè, del Regió7; Pilar Goñi, del grup Taelus; i Pere Fontanals, de Manresainfo), i familiars i víctimes.

El documental comença amb l’últim tall a la C-55, el passat 2 d’abril, i fa “un seguiment dels darrers tres mesos de la carretera”, explica Villarreal. El projecte, doncs, explica què és la C-55, el nombre d’accidents que hi ha hagut i plateja solucions. Una d’elles és desdoblar-la, o bé alliberar la C-16, l’alternativa de peatge a la carretera en qüestió. David Villarreal ho explica:

Villarreal, a més, remarca que el documental ha estat possible gràcies a l’ajuda de la càmera de Sant Salvador de Guardiola, Judit Peñaranda (1994), el dissenyador gràfic del cartell, el sallentí Eric Patricio (1994), i l’assessorament de guió d’Ona Bages. Pel que fa al nom del documental, aquest és un joc de paraules: “explica el que és ara la C-55, una ratera de cotxes”.

Tot i que el curtmetratge documental s’estrena l’1 de juliol, el tràiler es publicarà avui a les a les xarxes.

“CarRatera” també s’estrenarà a diferents pobles de la zona, el primer de tots l’Auditori de Navarcles, el 10 de juliol.

Captura de pantalla 2016-06-15 a les 20.07.53

Cartell del curtmetratge documental.
Imatge de portada: L’últim tall de la C-55. De David Villarreal.