“Si la burocràcia no s’encalla, a l’u de gener s’ampliaran els descomptes de la C-16”

208
c-55 amb c-16

La Generalitat de Catalunya té previst fer efectiva l’ampliació de les bonificacions a la C-16 a partir dels primers dies de gener. Així ho va explicar Ricard Font, secretari d’infraestructures de la Generalitat, al programa Plaça Gran de Ràdio Santpedor.

 

L’ampliació afecta únicament als punts del recorregut on es fa efectiva. Així, a partir de gener, els vehicles que surtin de la C-16 venint del nord (això afecta a Sallent i Santpedor, entre d’altres) a l’alçada de Castellbell, i pels que hi entrin en aquesta mateixa direcció, tindran una bonificació del 100%, i no hauràn d’anar fins a Manresa/Viladordis per beneficar-se del descompte. Això sí, serà només en dies laborables i en les franges horàries de 7 a 11:30h, i de 17h a 21h, tal i com es feia fins ara.

Els nous descomptes s’havien d’aplicar al setembre, però l’empresa concessionària de l’autopista, Autema, va fer unes al·legacions que van obligar a ajornar l’entrada en vigor de les noves bonificacions fins a principis de 2017. Amb l’ampliació de les bonificacions la Generalitat espera transvasar 2.500 vehicles de la C-55 a la C-16.