Buch assegura que expulsarà els Mossos d’Esquadra de l’agressió racista a Sant Feliu Sasserra quan en sàpiga els noms

84
Pla mitjà del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la sessió de control al Parlament el 17 de juny del 2020. Horitzontal

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha declarat aquest matí que exigirà l’expulsió immediata dels Mossos d’Esquadra, tant dels agents autors com dels que van encobrir la presumpta agressió racista a Sant Feliu Sasserra. El conseller ha defensat que va actuar quatre hores després d’escoltar l’àudio de l’agressió per primera vegada i diu que no permetrà que es malmeti el nom del cos policial.

Miquel Buch, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya

Buch ha defensat que Interior no tenia coneixement de l’agressió racista del Bages perquè era una investigació del jutjat de Manresa i que l’han coneguda quan han pogut escoltar l’àudio de l’agressió. El titular d’Interior ha estat contundent en dir que el cas el “repugnava“, li feia sentir “vergonya” i que els fets eren “fatigosos” i “il·legals“. Això sí, també ha admès que cal esperar a veure com avança la investigació judicial per determinar la implicació de cada agent en l’agressió i prendre més mesures.

Com a mesura preventiva, Buch ha explicat que s’ha tipificat a tots els agents de l’afer amb una falta “greu” i que se’ls ha retirat del servei al carrer. “Treballaran a les oficines fins que no tinguem els autors”, ha explicat.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra ha promès decisions radicals i extremes si el jutge declara culpables els Mossos investigats per agressió racista.

Quim Torra, president de la Generalitat

Torra ha assenyalat que tant el conseller de l’Interior, Miquel Buch, com el cap dels Mossos i la portaveu del Govern ja han manifestat en nom del Govern el “rebuig radical” cap a aquestes actituds.