Bernat Quintana: “Molta gent que ha vingut a veure l’obra [només una vegada] s’ha sentit identificada”

219

Bernat Quintana, actor de l’obra de teatre “Només una vegada” ha explicat per Ona Bages que “l’obra vol fer reflexionar al públic sobre la violència de gènere i fer veure que no tota és física sinó psicològica”.

L’obra reflexiona sobre els límits de les persones, de les relacions de poder que regeixen els afectes personals i la normalització de la violència en la nostra vida quotidiana. Quintana assegura que “molta gent que ha vingut a veure l’obra s’ha sentit identificat” i d’aquesta manera ha pogut veure que “és un tema massa arrelat avui dia”.

L’espectacle tracte sobre la Laura, una psicòloga del servei d’atenció a les dones que pateixen violència de gènere que fa unes setmanes que és assetjada pel marit d’una de les seves pacients. En aquesta situació, ha de tractar una parella que mai ha posat els seus peus en un centre d’aquesta mena: l’Eva i en Pau. Per una sèrie de malentesos, ell ha rebut una denúncia, però afirma amb contundència no ser cap maltractador. Al mateix temps, la seva parella, l’Eva, també nega ser una dona maltractada. En Pau li va pegar, sí, però només una vegada, i tenia un bon motiu per fer-ho. Quin era aquest motiu? Per què l’Eva creu que la reacció d’en Pau va ser justificada?

Marta Buchaca ha sigut l’encarregada d’escriure i dirigir l’obra, que compta amb les actrius Amb Anna Alarcón i Maria Pau Pigem i amb l’actor Bernat Quintana. L’obra tindrà lloc aquest diumenge 3 de Febrer a les 18:30h a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. Les entrades valen 18€ a l’Ajuntament de Sallent, a l’Escola de Música Cal Moliner a codetickets i una hora abans a les Taquilles del Teatre. Us deixem aquí la seva entrevista.