El basket beat és un taller socioeducatiu que combina els moviments corporals per fer música amb pilotes de bàsquet. És per tots els públics i es pot adaptar a totes les necessitats. En aquest context, el bot de la pilota es converteix en un instrument per crear “moviment, art, educació i acció social”.

A Sant Fruitós ja fa un any que es van iniciar i el resultat va ser molt bo. Així, l’Ajuntament ha volgut apostar de nou per oferir aquests tallers al municipi. Aquí tot va començar arran dels actes de “Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016”, però l’activitat va arribar per quedar-s’hi. Ara, des del dilluns 16 d’octubre, els joves santfruitosencs a partir de 12 anys podran participar-hi. Aquest any s’han fet dos grups: per una banda amb l’Aula Oberta de l’INS Gerbert d’Aurillac i per l’altra, amb aquesta edició que es promou des del NexeJove. Així ho explica la Tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Sant Fruitós, Paula Mora:

Aquesta metodologia fa que els que hi participen se sentint “part d’un grup”, alhora que fomenta la vessant artística i el creixement personal dels joves. Ho diu Paula Mora:

L’activitat es durà a terme cada dilluns, de 2/4 de 7 de la tarda fins les 8 del vespre, al Nexe-Espai de Cultura. Les inscripcions són al NexeJove i les places són limitades.

Només al curs 2016-2017, el basket beat va acompanyar a gairebé 3.000 persones, tant en entorns en risc com en entorns formatius i acadèmics. Hi van col·laborar fins a 61 entitats de tot Catalunya, com és el cas del Consell Comarcal del Bages, a través del qual va arribar a Sant Fruitós.

Us deixem amb un reportatge que explica el taller: