Bars i restaurants podran obrir a partir de les sis del matí. Foto: Gemma Sánchez
Bars i restaurants podran obrir a partir de les sis del matí. Foto: Gemma Sánchez

Nou pas endavant al sector de la restauració. A partir del proper 24 de maig, bars i restaurants podran obrir les seves portes a partir de les sis del matí segons ha anunciat la consellera de Salut en funcions Alba Vergés. D’aquesta manera, s’avança una hora i mitja una obertura que ara estava fixada a dos quarts de vuit del matí.

Altres mesures anunciades per Vergés són l’ampliació de l’aforament en el món del comerç i la universitat (del 30% al 50%) i al sector de la cultura (del 50% al 70%). El topall d’espectadors també es modifica a l’alça i passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o recintes amb ventilació reforçada. Actes religioses i esportius incrementaran el seu aforament en la mateix línia que la cultura.

Discoteques, sales de ball, karaokes, sales de festes i bars musicals també avançaran properament en la seva reobertura però encara amb força limitacions. Hi haurà control d’accés, limitació de l’aforament i només es podrà consumir a la barra.

Bars i restaurants passen d’obrir quatre hores alternes a disset ininterrompudes

La restauració ha estat un dels sectors més afectats durant el temps de pandèmia. Apart dels mesos de tancament, bars i restaurants només van poder obrir entre dos quarts de vuit i dos quarts de deu per servir esmorzars i entre la una del migdia i dos quarts de quatre de la tarda a l’hora de dinar en una primera fase. Posteriorment, es va ampliar en una hora l’obertura pels dinars. Després, van poder obrir de forma continuada entre dos quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda. Amb la fi de l’estat d’alarma, ja podien servir sopars. L’horari de tancament quedava fixat a les onze de la nit. A partir del dia 24 de maig l’establiment que ho desitgi podia obrir durant disset hores de forma ininterrompuda.