Els restauradors de Santpedor reben amb optimisme l’ampliació d’horaris

190
L'interior del Restaurant l'Olivera abans d'un servei. Foto: Facebook Restaurant l'Olivera
L'interior del Restaurant l'Olivera abans d'un servei. Foto: Facebook Restaurant l'Olivera

Des del passat 9 de maig, el sector de la restauració pot ampliar horaris i mantenir-se oberts fins les onze de la nit amb la possibilitat de servir sopars als seus clients. Una setmana després, propietaris de bars i restaurants en fan una primera valoració força positiva. Poc a poc, van tornant a l’anomenada vella normalitat i els clients recuperen antics hàbits.

Tot i això, cada establiment és un món diferent. No és el mateix un bar que un restaurant. I cadascun té la seva clientela particular. Però tots coincideixen en l’aspecte positiu que significa poder treballar. És un dels aspectes que destaca el Xesco Domínguez, propietari del Bar Aston.

A l’Aston expliquen que la resposta ha estat diferent entre setmana que el cap de setmana. Fins dijous, tot estava encara una mica parat però a partir de divendres han omplert tot allò que està permès.

La resposta també ha estat justeta aquesta primera setmana al Restaurant l’Olivera. Amb tot, un dels seus propietaris, l’Aleix Llorens, destaca que aquesta ampliació, tot i que no acaba de complir les seves expectatives, és un tema de justícia.

Una de les incògnites era saber què passaria amb el menjar per emportar, que va significar una de les taules de salvació de molts restaurants. Tant al Bar Aston com a al Restaurant l’Olivera expliquen que ha anat un xic a la baixa però que encara hi ha clients que prefereixen endur-Se’l a casa. El take away es manté per sobre del què estava abans de la pandèmia quan no era tan habitual aquesta pràctica.

Els bars també ho han anotat en positiu. La Carme Garcia, del Bar La Font, mostra la seva alegria i ho atribueix a les ganes que té la gent de sortir una estona de casa. El bon temps també hi ha posat el seu granet de sorra. L’ampliació d’horari ha portat al bar una clientela un xic diferent.

El Bar La Tanca, orientat cap a uns clients més joves, també han notat aquest canvi de tendència. En aquest cas no tant en temes de vermuts sinó en consum de begudes alcohòliques tal com explica el seu responsable Roger Hernández.