El barri de l’estació de Sallent explicat pels nens

163

El Barri de l’Estació és el protagonista del projecte que han elaborat des del Consell d’Infants de les escoles sallentines. Han fet una jornada geològica on han presentat un vídeo explicant el fenomen natural del Barri de l’estació. Els vídeos van ser projectats al Simposi de Geologia que es va celebrar la setmana passada a la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC.  El Consell comarcal del Bages va proposar als consells d’infants de la comarca bagenca, participar en un projecte relacionat amb la geologia del Bages, ja que hi ha molts fonaments arqueològics a la comarca bagenca.

L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer els diferents fenòmens naturals de la comarca, ja que és rica en aquest aspecte, segons els experts. No només el consell d’infants de Sallent ha presentat la maqueta i el vídeo, sinó que hi ha hagut participants com Santpedor, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Artés. Tots han hagut d’elaborar un vídeo de com s’ha format aquest fenomen. Pel que fa a el terme de Sallent, hi ha molts fenòmens naturals, com per exemple forns de guix, falles, el barri de l’estació, la mina, guixeres entre d’altres.

El tècnic d’educació de l’Ajuntament, Ramon Garcia, ens explica que fan des del consell d’infants i com s’ha elaborat aquest projecte detalladament.

Tal com explica Ramon Garcia, els alumnes de les escoles sallentines han hagut de preparar una maqueta per explicar què es mou sota el Barri de l’Estació. Aquesta maqueta ha estat elaborada amb plastilina i també diferents aliments com arròs, pasta entre d’altres. Us deixem amb el vídeo que han elaborat per presentar el projecte.