Barcelona entregarà la medalla de la ciutat a títol pòstum a Pere Casaldàliga

149

El bisbe de Balsareny Pere Casaldàliga rebrà aquest dijous la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de la Ciutat de Barcelona a títol pòstum. Era l’acord al qual havia arribat l’Ajuntament de la capital catalana el març passat. El mateix dijous concedirà la medalla a Manel Pousa, més conegut com a Pare Manel. Juntament amb Casaldàliga són reconeguts com a icones de l’activisme i la justícia social fins a la seva mort, la qual en els dos casos va ser l’any passat.

Ara fa un any, Casaldàliga va rebre la Medalla de la Ciutat de Sabadell al Mèrit Ciutadà i ara serà Barcelona qui li atorgarà la seva. El reconeixement arriba amb motiu del seu combat permanent contra els abusos de poder i el seu ferm compromís a favor de la justícia social, la igualtat i la dignitat dels pobles indígenes. 

D’altra banda, la medalla a Manel Pousa s’ha decidit entregar per reconèixer el seu compromís solidari i activisme social en favor de les persones en situació de vulnerabilitat, especialment els infants en risc i les persones privades de la llibertat.