Barcelona aprova atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic al bisbe de Balsareny, Pere Casaldàliga

187

El ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Pere Casaldàliga. La medalla a Casaldàliga és en reconeixement “al seu combat permanent contra els abusos de poder” i el seu “ferm compromís” a favor de la justícia social, de la igualtat i de la dignitat dels pobles indígenes.

Els diferents grups municipals han coincidit a destacar la figura i han valorat la seva defensa de la justícia social i el fet d’estar sempre al costat dels més vulnerables.

El religiós i bisbe emèrit Pere Casaldàliga va morir el mes d’agost passat als 92 anys. Casaldàliga, nascut el 1928 a Balsareny (Bages), residia al Brasil des del 1968, on va fundar una missió claretiana a l’estat de Mato Grosso i es va convertir en un dels màxims exponents de la Teologia de l’Alliberament i de la lluita per les desigualtats al Brasil fins al punt d’arribar estar amenaçat de mort en més d’una ocasió. L’any 2006 va rebre el Premi Internacional de Catalunya de mans de l’aleshores president, Pasqual Maragall.