Barcelona acollirà una manifestació per reclamar el retorn d’Anna Gabriel

114

Aquest divendres es compleixen 4 anys de l’exili de la sallentina Anna Gabriel, actualment instal·lada a Suissa. Per aquest motiu, es farà un acte polític a les 7 de la tarda a la plaça Vila de Gràcia de Barcelona per reclamar el retorn de Gabriel. A Sallent, l’Ateneu Popular Rocaus habilitarà un autobús per facilitar el desplaçament, amb sortida a les 17h de la tarda i tornada a les 23h del vespre per un preu de 15 euros.

Un cop finalitzada la manifestació, a les 20h del vespre hi haurà un acte polític a la plaça Joanic, conduït per Laia Altarriba i que comptarà amb les intervencions de diverses persones de l’entorn de l’exiliada sallentina que defensen la seva causa. Per exemple, intervindran Maribel Sabaté i Èlia Torrescasana, a més de l’exdiputat David Fernández. Hi serà també la moianesa Basha Changuerra de la CUP.

Anna Gabriel va marxar a l’exili a Suïssa el febrer del 2018 en ser cridada a declarar pel Tribunal Suprem pel referèndum d’independència de l’1 d’octubre del 2017. La concentració en defensa del seu retorn és una iniciativa del comitè de Suport a l’Anna Gabriel de Gràcia amb la col·laboració de diversos col·lectius de l’esquerra independentista.