Bankia haurà de pagar 50.000 € l’Ajuntament de Santpedor per poca transparència en els serveis bancaris

278
Ajuntament de Santpedor
Ajuntament de Santpedor

És la segona sentència que afavoreix el municipi que al 2012 va fer inspeccions de consum a bancs amb oficines a Santpedor

Per segona vegada, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en sentència del 19 de desembre de 2018, ha donat la raó l’Ajuntament de Santpedor en les denúncies contra entitats financeres ubicades al poble i que no complien les lleis de transparència i protecció del client. Al 2012, la Policia Local del municipi va empènyer inspeccions de davant la sospita que algunes entitats financeres no informaven als usuaris dels tipus d’interès que aplicaven als serveis que oferien.

Les inspeccions van derivar en la imposició de sancions a tres entitats financeres i dues d’aquestes sancions han acabat en sentències favorables per al municipi. La darrera s’ha conegut ara quan el TSJC ha ratificat la sanció de 50.000 euros que es va resoldre en un judici previ. L’entitat financera és l’antic Banc Mare Nostrum que en les inspeccions del 2012 es va constatar que no donava informació rellevant als seus clients.

L’hereva de Mare Nostrum, Bankia, és qui haurà de fer-se càrrec de la multa.