En l’últim Ple municipal de Balsareny es va aprovar per unanimitat una moció per millorar el servei del consultori local. L’Ajuntament demana que l’atenció mèdica es faci de dilluns a divendres, tant al matí com a la tarda. Així es feia abans de la reestructuració que es va efectuar fa un any i mig. Aleshores es van reduir les hores d’atenció, fet que s’ha accentuat després de la pandèmia. A més, també es demana el retorn dels serveis de llevadora i pediatria que ara només s’ofereixen al CAP de Navàs, que és el de capçalera. 

 Aquesta reducció d’horaris provoca que la gent s’hagi de desplaçar al CAP de Navàs. El problema, sobretot, és per aquella gent gran o embarassades que té més problemes per moure’s. 

Aquesta moció no es nova. En el ple de fa un any i mig, l’Ajuntament de Balsareny ja va aprovar una moció que demanava un servei digne, després de recollir més de 700 instàncies de la ciutadania.

En aquella ocasió, el CatSalut va defensar que la reestructuració horària responia a un canvi organitzatiu de l’atenció primària i que això no havia comportat la pèrdua d’hores de professionals, ja que es mantenien els mateixos serveis perquè s’havia reforçat el nombre de professionals els matins.