Balsareny va acollir una matinal solidària i participativa en el marc del Dia Mundial dels Drets Humans. Ho va fer apel·lant amb la figura del seu principal referent: el bisbe Pere Casaldàliga. La seva obra i el seu llegat van ser presents a la jornada de la mà del periodista i activista social, David Fernández, i del membre de la Fundació Pere Casaldàliga, Raul Vico. Tots dos van glossar la figura del qui ha estat i continua sent un símbol de la lluita per combatre les desigualtats social.

Pere Casaldàliga, que va morir l‘agost de l’any passat, està relacionada amb la lluita pels drets humans. El bisbe de Balsareny va dedicar la seva vida a treballar pels drets dels pobles camperols i indígenes de l’Amazònia brasilera. El seu poble natal va tornar a acollir una matinal organitzada pel Cercle Cultural de Balsareny i el Centre Instructiu i Recreatiu, que va tenir lloc al Casino.

La jornada va començar amb un esmorzar que destinarà la seva recaptació als projectes solidaris de la fundació. A més, tots els infants presents van poder donar color a un mural en favor dels drets humans que es penjarà al campanar de l’església.