Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Baixen el nombre de casos nous detectats de Covid-19 al Moianès per tercera setmana consecutiva

Baixen el nombre de casos nous detectats de Covid-19 al Moianès per tercera setmana consecutiva, durant l’última setmana s’han detectat 155 casos nous, 100 menys que la setmana anterior. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia mostren per primera vegada senyals de millora aquest 2022: l’índex de risc de rebrot queda en 1795 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia baixa als 0,60.

Repassant les dades per municipis es constata la baixada en la majoria de pobles, a Moià es detecten més de la meitat dels casos de tota la comarca, la capital continua la desescalada amb 69 casos detectats l’última setmana, 27 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 1892 punts i la taxa de reproducció queda en 0,72 punts.

A Castellterçol es redueix a la meitat el nombre de casos nous detectats, de fet. En total s’han detectat 28 casos nous. L’índex de risc de rebrot és de 1894 punts i la taxa de reproducció queda en 0,67 punts.

A Santa Maria d’Oló es continua la tendència a la baixa en casos nous detectats a escala de comarca, i queda amb 8 positius nous, 6 casos menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 1196 punts i la taxa de reproducció arriba a 0,59 punts.

A Calders, la xifra de nous positius es redueix de manera molt significativa i queda en 4 positius nous aquesta setmana, 24 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 471 punts, el més alt de la comarca, i la taxa de reproducció arriba a 0,14 punts.

En els pobles amb menys de mil habitants de la comarca, tots redueixen casos i només Castellcir mostra unes dades amb contagis nous elevats amb 23 casos nous aquesta setmana.