Baixada molt clara de les temperatura a partir de divendres i possibilitat de pluja

126

Estem tenint matinades i matins frescos aquesta setmana i més que ho seran a partir de divendres coincidint amb un canvi important de temps. Els registres mínims d’avui s’han situat entre els 12 i els 14ºC a la major part del Bages. Esperem un dia assolellat i amb temperatures màximes en clara pujada, situant-se entre els 26 i els 29ºC. El vent del sud pot bufar moderat a última hora de la tarda, desapareixent de cara al vespre.

De cara a demà ens podem llevar amb núvols baixos de nou a gran part de la comarca que es desfarien a mig matí i podríem tenir un migdia i una tarda assolellades amb temperatures pròximes als 30ºC en alguns punts del Pla de Bages, tot i que sovintejaran registres de 27-28ºC. De cara a mitja tarda les nuvolades aniran en augment i de cara al vespre podem tenir algun xàfec al sud i sud-est de la comarca especialment. Aquest canvi de temps serà el preludi del que pot passar divendres…. i és que les pluges ens poden afectar al llarg del dia (sense ser especialment fortes) acompanyades d’una molt important baixada de les temperatures amb màximes que amb prou feines arribaran als 20ºC al centre del dia.

Foto: La setmana passada vàrem tenir una visita des de Centreeuropa. Un nombrós grup de cigonyes van fer nit al Serrat de Castellnou i a la vila de Santpedor. L’estiu va de baixada com ho demostra la migració d’aquest preciós animal… aquest divendres en tindrem una bona mostra amb una davallada molt important de les temperatures.