Baixada clara dels termòmetres, sobretot als matins

139

Hem tingut un matí força ennuvolat amb alguns plugims a primera hora, acumulant 4mm a Fals, 2mm al Serrat de Castellnou i d’altres quantitats menys importants a la resta, que han voltat les dècimes de litre.

Estem tenint una tarda amb ullades de sol i amb temperatures sensiblement més baixes que ahir a la mateixa hora, amb màximes que s’han situat entre els 15 i els 17ºC com a molt. El vent de sud i sud est ha bufat moderat a estones, amb ràfegues de 30 a 35 km/h a molt punts.

De cara a demà al matí la davallada en els termòmetres serà molt notòria, amb valors d’entre els 2 i els 4ºC al Pla de Bages. El sol predominarà al llarg de tota la jornada i les temperatures a la tarda es recuperaran, assolint els 15 o 16ºC. Hem d’estar atents de cara a demà al vespre i nit quan les temperatures cauran en picat. Divendres al matí ens llevarem amb un ambient molt fred amb temperatures pròximes als 0ºC a gran part del Bages, fins i tot amb alguna glaçada puntual als llocs més fondos del Pla de Bages. De tota manera els termòmetres sembla que no baixarien dels -1ºC.

Foto: Raigs crepusculars uns dies enrere des de Santpedor.