Baixa l’atur a Sallent respecte a l’estiu passat

144

L’atur a Sallent s’ha estabilitzat al voltant dels 320 aturats aquest estiu. El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur durant l’agost és de 327, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri d’Ocupació. La xifra ha augmentat en dues persones respecte al mes anterior però segueix assolint una taxa inferior a la de l’agost de l’any passat. D’aquesta manera, l’atur cada vegada és més a prop de situar-se, de nou, a les dades d’abans que esclatés la crisi econòmica.

L’atur al conjunt del Bages també ha augmentat i se situa en 9.927 persones sense feina, 287 més que el mes anterior. Les dades més significatives dels municipis veïns són les de Manresa, que sumen 84 aturats, i les d’El Pont de Vilomara i Rocafort que en resten 7.

En el cas de Catalunya, la xifra segueix la mateixa tendència i suma un 2,6% més d’aturats respecte al mes anterior. Les dades publicades pel Ministeri d’Ocupació mostren, doncs, un augment en 10.072 persones, després que el juliol disminuís en més de 4.000 aturats. Aquesta xifra situa als 397.385 desocupats a la comunitat autònoma catalana. Al conjunt de l’Estat, la disminució ha estat de 315.172 persones, fet que suposa l’agost més baix dels últims vuit anys.