Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

Una de freda i un altre de calenta pel que fa a la Covid-19 al Bages. Els principals indicadors de la pandèmia a la comarca han experimentat un important descens, però en l’última setmana una persona ha perdut la vida a causa del virus. El risc de rebrot ha passat dels 92 punts als 65 i la velocitat de contagi també ha baixat de l’1, situant-se al 0,88.

A la capital, Manresa, els indicadors encara han baixat més. Especialment el risc de rebrot, el qual se situa ara als 58 punts quan fa set dies era de 94. També segueix baixat la velocitat de transmissió del virus, ara és de 0,80  a la capital del Bages i sembla que s’estabilitza. Als hospitals de la ciutat ara mateix hi ha 4 ingressats, dos menys que fa una setmana.

Si fem una comparativa amb la resta del país, els indicadors han pujat lleugerament. Per exemple, la velocitat de contagi se situa per sobre de l1, concretament a 1,17, mentre que el risc de rebrot també ha augmentat 11 punts, però amb un valor de 66 continua sent baix. Als hospitals, 10 catalans han perdut la vida en l’última setmana a causa del virus i encara hi ha 325 persones ingressades, 3 menys que fa set dies.