Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Baixa el risc de contagi i la velocitat de propagació al Moianès

El Moianès manté la tendència general i confirma la baixada de tots els indicadors que mesuren la incidència del virus. A més, la comarca bat el seu rècord pel que fa a l’administrament de la primera dosi de la vacuna.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 7 al 13 de maig. Per tant, encara és d’hora per parlar d’una possible afectació de la fi de l’estat d’alarma. 

En tot cas, les xifres han millorat molt. En els últims 7 dies han donat positiu per covid 12 persones al Moianès, la meitat que les dues setmanes anteriors. Això fa que el risc de rebrot baixi fins els 199 punts. La perillositat de contagi és alta però es confirma una tendència clarament a la baixa. Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també baixa i passa d’1,18 a 0,73.

Pel que fa a les hospitalitzacions, continuen havent 3 persones ingressades pel virus. Això sí, la xifra de morts per coronavirus no ha augmentat.

Si mirem poble per poble, preocupa principalment la capital, Moià, amb un risc de rebrot de gairebé 390 punts i 11 contagis en els últims 7 dies. D’altra banda, a hores d’ara no hi ha cap positiu als centres educatius. 

Amb tot plegat, 528 persones s’han posat la primera dosi durant aquests dies. Un rècord pel que fa al procés de vacunació a la comarca. En total, prop de 4.300 moianesos han rebut la primera vacuna i 2.100 ja disposen de la pauta completa.