Baix seguiment de la vaga de mestres per reivindicar millores al sector educatiu

142
Sindicats reivindiquen de forma unitària millores al sector educatiu
Sindicats reivindiquen de forma unitària millores al sector educatiu

La poca participació, del 10%, ve donada perquè ja hi ha hagut moltes vagues aquest any i és final de curs, tot i que el sector està unit en les reclamacions al Govern perquè redueixi una hora lectiva i augmenti la inversió

Poc seguiment de la vaga de metres convocada pels principals sindicats per avui per exigir més inversió de l’administració i que es reverteixin les retallades.

La vaga convocada pels sindicats Ustec-Stes, CCOO, intersindical-CSC, Aspepc-Sps, CGT i UGT està tenint un seguiment de prop del 10%, tot i que encara no serien xifres confirmades. Des de l’USTEC asseguren que tot ique havent-hi eleccions és bon moment per fer reivindicacions, des dels centres  la participació no ha sigut mol gran perquè ja s’han fet moltes vagues aquest any i hi ha un cert desgast perquè es perden diners, a banda que és final de curs.

Amb tot, a Barcelona hi ha convocada una manifestació a plaça Universitat per reivindicar millores al sector educatiu. Els sindicats fa dies que negocien amb el Departament d’Educació per millorar les condicions laborals dels mestres amb un Decret Llei. Demanen una inversió de 240 milions d’euros i com a reclamació principal, volen que es redueixi una hora lectiva pel professorat, i es retorni a la situació anterior al 2010, prèvia a les retallades. Des del Govern, però, asseguren que no poden assumir les reclamacions del sector perquè no tenen nous pressupostos.