Bages Turisme ha finalitzat la senyalització de tres itineraris per fer en bicicleta al voltant de la Sèquia i que s’afegeixen als circuits que ja disposa la zona. Són tres itineraris, un de curt de gairebé 13 quilòmetres, un de mitjà de 29 i un de llarg de 47. Els tres són circulars i connecten amb els nuclis dels pobles per on passa la Sèquia.

La senyalització està situada en diferents punts del recorregut de manera que als encreuaments s’indica en quin punt s’està i quins són els punts de connexió més propers. Es tracta d’una acció que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ajuntaments de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sallent i Balsareny.

Els senyals inclouen també un apartat de conscienciació ciutadana on es recorda, per exemple, que no és permès banyar-se a la Sèquia, ni fer foc, entre d’altres. També s’indiquen els espais habilitats per deixar el cotxe i iniciar els itineraris. L’objectiu és treure d’aquests itineraris és treure les bicicletes del camí del costat del canal, ja que aquest és exclusiu per a vianants. La informació dels itineraris es pot trobar a bagesturisme.cat/rutes o al Wikiloc de Bages turisme.