Bages Turisme indica tres nous intneraris per fer en bicicleta el voltant de la Sèquia

89

Bages Turisme ha finalitzat la senyalització de tres itineraris per fer en bicicleta al voltant de la Sèquia i que s’afegeixen als circuits que ja disposa la zona. Són tres itineraris, un de curt de gairebé 13 quilòmetres, un de mitjà de 29 i un de llarg de 47. Els tres són circulars i connecten amb els nuclis dels pobles per on passa la Sèquia.

La senyalització està situada en diferents punts del recorregut de manera que als encreuaments s’indica en quin punt s’està i quins són els punts de connexió més propers. Es tracta d’una acció que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ajuntaments de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sallent i Balsareny.

Els senyals inclouen també un apartat de conscienciació ciutadana on es recorda, per exemple, que no és permès banyar-se a la Sèquia, ni fer foc, entre d’altres. També s’indiquen els espais habilitats per deixar el cotxe i iniciar els itineraris. L’objectiu és treure d’aquests itineraris és treure les bicicletes del camí del costat del canal, ja que aquest és exclusiu per a vianants. La informació dels itineraris es pot trobar a bagesturisme.cat/rutes o al Wikiloc de Bages turisme.