Avui s’ha inaugurat a Mon Sant Benet la tercera edició de la Festa del Tomàquet del Bages

172
GRANOLLERS 22/07/13 PRESENTACIO DEL COL·LECTIU CUINAVO CUINERS DEL VALLES ORIENTAL PROJECTE IMPULSAT PEL CONSELL COMARCAL DEL VALLES ORIENTAL

Durant tota la setmana farà actes relacionats amb aquest producte, que a la comarca té una gran varietat.

A l’acte inaugural cuiners de la Fundació Alícia han parlat dels secrets d’un bon pa amb tomàquet. La idea de la iniciativa és donar a conèixer el tomàquet però, com ha explicat el regidor de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa en una entrevista a La Central d’Ona Bages, també tota la varietat de productes agroalimentaris de la comarca.

En aquesta edició, els organitzadors han volgut donar protagonisme als productors, que a més d’aparèixer al vídeo promocional de la festa, també estaran presents a totes les activitats. Els pagesos bagencs mostraran els seus productes dissabte al Mercat del Tomàquet que es farà al Puigmercadal de Manresa. Un altre dels actes destacats serà el Sopar del Tomàquet, que es farà dijous al Parc de la Seu, i en el qual diversos restaurants oferiran un menú de 8 plats elaborats amb els productes del rebost del Bages i maridats amb vins de la comarca. 

Algunes de les activitats, com una sortida aquesta tarda al Poal, ja han esgotat les places però n’hi ha d’altres que encara en tenen. Tots els actes es poden consultar al web festadeltomaquet.cat.