Comencem el dimecres amb molta suavitat arreu. La presència de núvols ha mantingut la temperatura per sobre dels 20ºC durant tota una nit de mal dormir. Aquest matí el temps vindrà marcat pel domini del sol, però serà a la tarda quan la mateixa calor afavorirà el desenvolupament de nuvolades i la possibilitat d’alguns xàfecs o tronades seques en punts del nord del Bagès, Solsonès o Moianès; més aviat poca cosa. Per altra banda, la calor s’intensificarà amb un ambient tòrrid i sufocant a les hores centrals del dia. Els valors màxims es poden acostar als 40ºC als punts més càlids. Amb tot, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per Calor a tota la Catalunya Central. Precaució en aquest sentit, evitant les hores de màxima insolació.

Demà dijous, temps més tranquil. S’espera una jornada marcada pel pas de núvols alts, que deixaran el cel enteranyinat sense més conseqüència. El més destacat novament serà la temperatura, que fins i tot podria pujar una mica més amb valors màxims superiors als 35ºC a molts punts i puntualment fregant els 40ºC. Es mantenen activat els avisos de perill molt alt per aquestes temperatures tan elevades

De cara als pròxims dies, bones notícies. Divendres encara parlaríem de termòmetres molt elevats arribant al pic de l’onada de calor, però a partir del cap de setmana a poc a poc la massa càlida s’anirà retirant de casa nostra i ja veurem perquè la setmana vinent pinta clarament menys càlida i més inestable.