Avui fa tres anys que els Castellers de Santpedor es convertien en colla de 7

257
Celebració del 4 de 7 descarregat. - FOTO: Xavier Prat

Fa tres anys, a la Plaça Gran de Santpedor, la colla castellera del poble descarregava un 4 de 7. No era el primer, ni és el més estable dels que han fet, però tenia un significat especial: els Castellers de Santpedor es convertien en colla de 7. Avui, tres anys després la pandèmia fa que la situació sigui completament diferent.

Aquell 22 d’octubre, els santpedorencs actuaven al costat dels seus padrins, els Sagals d’Osona, i els Minyons de Santa Cristina. La tècnica va decidir afrontar el castell més important de l’actuació en primera ronda i van provar el 4 de 7, que van aconseguir descarregar. El cap de colla, Jordi Prat, explica a Ona Bages com el van viure.

Un cop assolit i amb les emocions a flor de pell, els daurats van completar l’actuació amb un 7 de 6 i un 5 de 6. Aquell quatre de set era el dotzè castell de la gamma que descarregaven en menys de 3 anys, el requisit necessari per convertir-se en colla de set. Prat reconeix que va ser el resultat de la feina feta durant anys.

Ara la colla, com la resta de les del país, no pot assajar. La pandèmia té l’activitat castellera aturada i les perspectives fan pensar que el 2020 acabarà sense que puguin tornar al local.

La temporada castellera a Santpedor va de finals de març a finals d’octubre i aquest cap de setmana haguessin celebrat la seva diada.