Avui és l’últim dia per inscriure’s a la XXVI Cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor. El seu president, Toni Valverde, ha explicat a Ona Bages que la poca participació dels últims anys obliga a replantejar-se l’esdeveniment

La històrica i popular Cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor arriba dissabte a la 26a edició amb la seva continuïtat a l’aire. La davallada de participants que hi ha hagut en els últims anys posen contra les cordes l’entitat per poder-la seguir organitzant. Així ho ha explicat el president de la penya, Toni Valverde, en una entrevista a Ona Bages: “el tema de les inscripcions ens preocupa perquè està costant. Hi ha 30 curses a la província de Barcelona aquest cap de setmana, i això es nota”. Una situació que sembla de difícil solució i que compromet la rendibilitat econòmica, de temps, i energia de la cursa.

Pel què fa a l’edició d’aquest cap de setmana, la xifra d’inscrits ronda les 150 persones. Lluny de les més de 600 que es registraven de forma habitual 10 anys enrere. Amb tot, avui és l’últim dia per inscriure’s –a través del web-, i més tard, en casos excepcionals, es pot demanar de participar també a través del correu electrònic de la penya. Des de l’entitat esperen una última empenta a les inscripcions.

Valverde ha parlat d’això i també de l’activitat de la Penya Blaugrana de Santpedor la resta de l’any, en una entrevista a Ona Bages que podeu escoltar que podeu escoltar aquí mateix: