Avui comencen les festes de Santa Anna a Santpedor

139
Festa de Santa Anna

Campanes, Castells, Gegants, Bastons, sardanes i Foc tenen avui una cita a Santpedor. I és que avui comencen oficialment els actes de la festa de Santa Anna, patrona del poble, a la Plaça gran. Allà hi haurà mostres de cultura popular i s’entregarà la bandera del poble a la Llar d’Avis Ca l’Arola.

Avui a Santpedor es celebra Santa Anna i entre els actes més destacats hi ha l’entrega de la bandera de la vila i una mostra cultural de totes les entitats de la vila. La bandera aquest any la guardarà la Llar d’Avis Ca l’Arola i la rebrà del Club Natació de Santpedor, l’entitat que l’ha tingut enguany. L’entrega, però, serà després del repartiment de premis del concurs de balcons florits. El regidor de cultura de Santpedor, Agustí Comas, ha explicat a Ona Bages que aquest acte, juntament amb el trenet del dia de Santa Anna, és un dels actes que millor s’han consolidat a la festa de Santa Anna.

Tot plegat començarà a dos quarts de 8 i continuarà amb una mostra de cultura pouplar del poble amb els Castellers de Santpedor, la colla bastonera els Picarols, la colla gegantera de Santpedor, els Bous de Foc i la colla sardanista Aires d’Or. Per acabar-ho hi haurà el ball de Sant Jaume amb Raül. A més, les campaneres del poble faran, com és habitual, repicar les campanes en motiu de les festes de Santa Anna. Un dels actes de la festa, però, es va fer ahir a les 8 del vespre. L’inauguració de L’Àgora, el nou espai artístic de la Plaça de la Pau.