Avui a les 8 es celebrarà el ple ordinari de setembre a Sallent

129

Dels quinze punts de l’ordre del dia del ple ordinari que es celebrarà avui a les 8 a Sallent en destaquen l’aprovació del compte general de l’Ajuntament del 2018. En general, però, s’espera que sigui un ple rutinari.

Avui a les 8 es celebrarà el ple ordinari del mes de setembre a Sallent. L’equip de govern assegura que serà un ple rutinari i no esperen sorpreses. Tot i això, l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha volgut destacar dos punts de l’ordre del dia a Ona Bages. El primer és un full de ruta pel Castell de Sallent. Ribalta ha explicat que és important conservar el patrimoni, en especial si és emblemàtic com és el cas.

L’altre punt que ha volgut destacar i on més èmfasis ha volgut posar és l’aprovació d’una Moció en defensa dels drets civils i polítics.

Oriol Ribalta, alcalde de Sallent.

Junts per Sallent, però, no acaba de veure amb bons ulls que el ple sigui rutinari. El cap del grup municipal i exalcalde de Sallent, David Saldoni, ha explicat que Esquerra només està seguint la línia que va marcar el seu equip de govern l’últim mandat i troba faltar iniciativa política.

David Saldoni, cap de Junts per Sallent, troba a faltar iniciativa en l’equip de govern.

Per part de Fem Poble, lamenten que el ple tingui poc contingut. Diuen que la decisió de canviar la periodicitat dels plens de mensualment a un cada dos mesos no els satisfà perquè creuen que, tot i haver-hi 15 punts, el ple no té contingut. El cap de la formació i regidor a l’oposició, Guillem Cabra, ha explicat a Ona Bages que la majoria de punts són de gestió i no decisions polítiques.

Durant també demanaran a l’equip de govern que presenti el pla d’acció municipal perquè ja han passat 100 dies al capdavant de l’Ajuntament. Tot i això, admeten que és normal que encara no es vegi l’impacte del nou govern a les polítiques municipals. D’altra banda, i coincidint amb la setmana de les mobilitzacions pel canvi climàtic, també presentaran una moció perquè l’Ajuntament prengui mesures per aturar l’emergència climàtica.