Avinyó planifica de nou la Fira dels Matiners amb un seguit d’activitats que es podran seguir des de casa

205
Cartell de la novena edició
Cartell de la novena edició "confinada" de la Fira dels Matiners.

L’Ajuntament, en col·laboració amb la Comissió Organitzadora, ha decidit finalment celebrar de forma confinada la novena edició de la Fira dels Matiners. Recordem que el consistori havia suspès fa un mes la festa degut a la situació d’extrema gravetat sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19. 

Per tant, atesa la situació actual que no permet aglomeracions de persones al carrer, el municipi mantindrà la tradició en les seves dates originals amb un conjunt d’activitats per fer participar la ciutadania des de les seves llars. 

Durant aquesta setmana ja han donat el tret de sortida alguns actes com són les publicacions d’imatges, vídeos i històries en directe a través de les xarxes socials o el web matiners.cat. El material penjat es basa en l’anomenada “Guerra dels Matiners” que va tenir lloc entre els anys 1846 i 1849. En concret, la Fira revisita la revolta i el fets que van passar a Avinyó en aquelles dates. 

Però el plat fort arriba diumenge dia 10 de maig, on durant tot el dia els habitants podran participar de la tamborinada, tocant el tambor des de casa; fer el vermut des del balcó o gaudir del toc de carlins a càrrec de la Colla de Grallers i Timbalers d’Avinyó. Finalment, la festa s’acabarà amb l’anomenada Polca Avinyonenca. 

Des de la Comissió i l’Ajuntament s’anima a la població a participar i a compartir la seva versió de la Fira confinada a través d’Instagram amb l’etiqueta #firamatiners2020.