Avinyó amplia la participació ciutadana amb la creació de dos Consells Municipals

148
Eudald Vilaseca i Laura Vilagrà durant una reunió els 2016 | Generalitat
Eudald Vilaseca i Laura Vilagrà durant una reunió els 2016 | Generalitat

L’Ajuntament d’Avinyó va aprovar els reglaments que han de regir la composició i activitat dels nous organismes. D’aquesta manera, el poble busca impulsar activitats i polítiques relacionades amb l’educació amb la creació del Consell Educatiu Municipal. Però alhora també es vol contribuir a la millora del municipi donant veu als més petits amb el Consell Municipal d’Infants. 

Pel que fa al Consell Educatiu Municipal, es tracta d’un espai de participació, de debat i de connexió amb els agents i sectors educatius d’Avinyó. L’objectiu és impulsar i coordinar activitats i polítiques locals en l’àmbit de l’educació. Substitueix, d’aquesta manera, el Consell Escolar i amplia els membres i la representació del teixit social, empresarial i associatiu d’Avinyó. De fet, fa uns dies es va celebrar la primera reunió del consell que va servir per posar en comú les idees per començar a treballar en els projectes de l’educació al poble més enllà de l’escola. En total, l’òrgan està format per 31 membres. 

Finalment, el nou Consell Municipal d’Infants és un espai de participació adreçat a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària. Un altaveu amb el que les nenes i nens d’Avinyó poden exercir el seu dret a debatre, expressar la seva opinió i prendre decisions.  De fet, està previst que les seves propostes tinguin veu al Ple de l’Ajuntament. En formen part fins a 15 alumnes representants anomenats consellers, l’alcalde, el regidor d’educació i l’educador social d’Avinyó en funció de dinamitzador.