Avanç: cauen els números 8,9 i 10 de la llista d’ERC Santpedor

150

Un dels vuit regidors que va treure Esquerra Republicana a les passades eleccions municipals cedirà el seu lloc a un altre company del partit. La número vuit de la llista, Maribel Jodar, que va donar llum a un nadó fa poques setmanes. La fins ara regidora de cultura a l’ajuntament no veu possible compatibilitzar la maternitat amb les tasques a l’ajuntament i és per això que un altre membre de la llista d’ERC ocuparà el seu lloc: Toni Valverde. Els aclaparadors resultats d’Esquerra Republicana a Santpedor en les eleccions del 24 de maig sembla que no els esperaven ni els propis membres del partit. El cas és que Toni Valverde no era el següent a la llista, sinó que era el número 11. Juan Rojo i Montserrat Caparrós, números 9 i 10 respectivament a la llista, també han renunciat a ocupar la plaça de regidor que els hagués correspost.

Xavier Codina ha tret ferro a la baixa d’aquestes tres persones assegurant que “si tens recanvis no és pas greu” i afegint que “Valverde és una persona súper vàlida”.

Però per la oposició la baixa d’aquestes tres persones no és un fet anecdòtic. Xavier Claus, de Convergència i Unió, ha qüestionat l’ètica d’aquestes decisions, mentre que Fina Rodríguez, de Progrés Municipal, ha manifestat que “haguessin pogut valorar la situació millor abans de comprometre’s amb la llista del partit”.