Augmenten les adopcions a Seproan Sallent

287

Aquest 2017 està sent un bon any per Seproan. La protectora, que feia una llarga temporada que estava desbordada d’animals, ha vist com aquests últims sis mesos hi ha hagut més gent disposada a adoptar alguns dels gossos i gats que cuiden diàriament els voluntaris. Tot i així, un dels encarregats, Marc Junyent, explica que durant el juliol i l’agost les adopcions acostumen a parar-se fins al setembre, que és quan s’acaba el període de vacances.

L’any passat Seproan van tenir una mitjana de dues adopcions per setmana. De fet, el registre del 2016 recull que es van adoptar un total de 126 gossos, dels quals 66 van anar a diferents llars del Bages i 60 a Alemanya. Pel que fa als gats, dels 101 que van entrar a la protectora, 97 van trobar una casa.

Tal com explica Junyent, les adopcions estan bastant repartides entre molts dels pobles d’aquí el Bages, ja que hi va tant gent de Sallent com de Manresa, Súria, Callús, Navàs o Artés. No obstant això, també assegura que “és una sort poder comptar amb un contacte de confiança a Alemanya”, ja que els permet poder recol·locar un major nombre d’animals en diferents cases. Per fer-ho possible, però, els voluntaris han d’elaborar una sèrie de permisos:

De totes aquestes adopcions, la protectora n’acostuma a fer un seguiment: demanen fotos i procuren estar-hi en contacte per tal d’assegurar-se que els animals estan ben cuidats.

Ara bé, Seproan també s’ha trobat amb algunes dificultats a l’hora de buscar una llar per segons quins animals. Avui dia la protectora té alguns gossos i gats que estan malalts o ferits, tenen un caràcter complicat o busquen una adopció conjunta. I en molts casos, això ha provocat que alguns veïns es facin enrere a l’hora de voler adoptar-los. És l’exemple del Valentí i la Carina, una parella de gossos que ja fa 9 anys que estan a la protectora i busquen una casa per a tots dos. Avui dia, Seproan compta amb uns 30 gossos i 40 gats aproximadament.

D’altra banda, Seproan hi segueixen faltant mans. La protectora té pocs voluntaris, ja que actualment només són 4 persones fixes. De fet, Marc Junyent explica que durant l’estiu i l’hivern, que són les èpoques en què les temperatures són menys favorables, és molt més difícil trobar gent:

Els voluntaris poden anar a la protectora a passejar els gossos, jugar amb ells, ajudar a netejar les gàbies o estar-se amb els gats. En Raül fa dos anys que és soci i quan pot hi va a ajudar:

Amb tot, Seproan assegura que els hi agradaria poder tenir un espai més gran on els gossos poguessin córrer, però a hores d’ara la seva prioritat és aconseguir més voluntaris i recursos per poder cuidar els animals. Durant els mesos de juliol i agost, els horaris segueixen sent els mateixos de 17.00 h a 19:00 h de la tarda, amb l’excepció dels caps de setmana que és a les 18:00 h.