Augmenta l’atur a Sant Fruitós de Bages per segon mes consecutiu

110

El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur a Sant Fruitós de Bages ha augmentat el mes d’agost. Se situa en 360 aturats18 més que al mes anterior, segons dades de l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. És el segon mes consecutiu de pujada, després d’uns mesos de treva. Per fer-hi front, però, l’ajuntament s’ha adherit al programa “Bages Ocupació +45”, per tal d’ajudar als santfruitosencs majors de 45 anys que estan desocupats.

L’atur al conjunt del Bages també ha augmentat i se situa en 9.927 persones sense feina, 287 més que el mes anterior. Les dades més significatives dels municipis veïns són les de Manresa, que sumen 84 aturats, i les de El Pont de Vilomara i Rocafort que en resten 7.

El cas de Catalunya la xifra segueix la mateixa tendència i suma un 2,6% més d’aturats respecte el mes anterior. Les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri d’Ocupació mostren, doncs, un augment en 10.072 persones, després que el juliol disminuís en més de 4.000 aturats. Aquesta xifra situa als 397.385 desocupats a la comunitat autònoma catalana. Al conjunt de l’Estat, la disminució ha estat de 315.172 persones, fet que suposa l’agost més baix dels últims vuit anys.