L’atur segueix en caiguda lliure a Santpedor

129

Santpedor és molt a prop de baixar del llindar de 300 aturats al municipi. Aquest passat mes de novembre hi havia 310 persones desocupades, un nou rècord a la baixa des de setembre de 2008, just als inicis de la gran crisi financera que va multiplicar les dades de l’atur fins a nivells exagerats. És una davallda del 2,82% respecte el mes d’octubre, que encara és més contundent si la comparem amb les xifres de fa un any: aleshores hi havia 382 persones desocupades al poble, un 23,22% més que ara.

Aquestes dades posen de manifesten una de les recuperacions en aquest àmbit econòmic més accentuades d’entre els pobles de la comarca, deixant l’atur registral (% de persones inscrites com a demandants de feina respecte la població activa estimada) als voltants del 9,6%, a falta de confirmació en el proper mes.

Són dades que ens apropa un mes més l’Observatori del Treball i el Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, i que posen de relleu també una davallada important de l’atur al Bages, de l,5%. Al conjunt de Catalunya, però, les dades no són tant positives, amb un augment de l% de l’atur per un total de 462.979 desocupats al tancament del darrer mes.