Les associacions de veïns: “tenim un problema a la carretera de Manresa”

135
Carretera de Manresa a Santpedor

Juan José Nieto, presentador del programa Veus de Santpedor de Ràdio Santpedor, ens apropa l’actualitat del poble a través dels presidents tres de les quatre associacions de veïns del poble: Josep Boladeras, president de l’associació de veïns Mestral (part nord del poble), Fidel Santamaría, president de l’associació de veïns de Llevant (part est), i Valentí Castellana, president de l’associació de veïns Sant Francesc (sud del poble.

Tal i com explica Fidel Santamaria, la seva tasca és “ser l’enllaç de la gent del municipi amb l’ajuntament i ajudar l’equip de govern, no pas anar contra ells”. Les associacions són molt actives, es reuneixen un mínim d’un cop al mes i es coordinen constantment entre elles. Amb l’ajuntament també hi tenen un contacte freqüent, un cop cada dos mesos. En aquest sentit, Boladeras assegura que “ens escolten més ara des de l’ajuntament que a les anteriors legislatures, en què costava molt reunir-nos-hi”.

En el seu dia a dia, aquestes associacions es fan ressò de les problemàtiques que es troben els veïns, els desperfectes que hi pugui haver a la via pública o qualsevol incidència que afecti la vida de la gent, i ho transmeten a l’ajuntament perquè hi posi sol·lució. “Moltes coses són petites però suposen un problema greu per determinades persones, i sovint la sol·lució no és un problema de diners sinó d’atenció i voluntat”, recalca Santamaria.

Pel què fa a la vida al poble, Valentí Castellana apunta que “Santpedor ha començat a trencar amb la imatge de poble dormitori arrel de la crisi, la gent ha tingut més temps per sortir i fer vida al poble”. De cara al futur, totes tres associacions coincideixen a dir que les comunicacions de Santpedor amb Manresa són el gran repte de futur del poble. Així ho explica Castellana: “tenim un problema a la carretera de Manresa i és que en els últims 30 anys s’ha passat de 3.000 habitants a 7.500, i a Castellnou de Bages, que també l’utilitzen, de 70 habitants a 1.300; i la carretera no ha canviat gens”.

Escolta l’entrevista completa de Juan José Nieto a Josep Boladeras, Valentí Castellana, i Fidel Santamaria, presidents de les associacions de veïns de Santpedor: