Arxivada la causa per malversació contra David Saldoni quan era president de l’Associació Catalana de Municipis

332

Arxivada la causa contra malversació de David Saldoni quan era president de l’Associació Catalana de Municipis. Si fem memòria, l’octubre del 2019 la Policia Nacional va escorcollar la seu de l’entitat municipalista Associació Catalana de Municipis (ACM) a la recerca de documentació que corroborés presumpta malversació per part de l’ens municipalista. 

Es van buscar fets succeïts entre els anys 2011 i 2018. A tot això també es buscava un presumpte desviament de fons públics per costejar un viatge que més d’un centenar d’alcaldes van fer a un acte organitzat pel president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, a Brussel·les el novembre del 2017. Ara, la causa ha sigut arxivada. El tribunal conclou que jutge i fiscal van vulnerar els drets fonamentals dels nou investigats.

Després els recursos presentats pels advocats, la Secció Setena de l’Audiència de Barcelona considera ara nul·les totes les actuacions: tant els decrets de la fiscalia com les resolucions dictades pel jutge. Els magistrats doncs, carreguen contra la investigació en el seu conjunt, però especialment contra la fiscalia, que a més de les irregularitats va cometre alguns errors en la seva querella.

De fet, Saldoni va destacar que “hi ha una clara menció a la vulneració dels drets fonamentals, com la intimitat”. Durant el ple David Saldoni també va exposar que se’ls va detenir sense motius.

Per la seva banda, tan l’equip de Govern com Fem Poble van celebrar la notícia.

Recordem que Saldoni va estar detingut fins la una de la matinada en un escorcoll que va durar prop de 20 hores. Saldoni va ser aturat mentre conduïa a Manresa per traslladar-lo a la seu de l’ACM i acompanyar els agents mentre durava l’actuació.