El pare d’Oriol Junqueras, Artur Junqueras, vindrà a Sallent a presentar el llibre “Fins que siguem lliures”

167

El pare d’Oriol Junqueras, Artur Junqueras, vindrà a Sallent a presentar el llibre del seu fill que s’ha escrit des de que està a la presó. “Fins que siguem lliures”. Ho farà a l’Espai Cultural Fàbrica Vella aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre on també hi haurà la presència de Sergi Sol, Maxi Calero i Pep Picas, escriptors. 

Oriol Junqueras, juntament amb Carles Puigdemont, van ser els principals líders de l’1 d’octubre a Catalunya. Amb la repressió política de l’Estat els dos líders van ser obligats a retirar el referèndum que anaven anunciant. Malgrat això el referèndum es va tirar endavant i avui en tenim una a la presó i l’altre a l’exili.

Aquest llibre narra, analitza i contextualitza, des d’un cercle íntim vicepresident Oriol Junqueras, moltes de les dates claus i accions que hi ha hagut aquest últim any. Es repassen dates com el 20-S, la celebració del referèndum, la proclamació i congelació de la República, l’ingrés als centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, diferents estratègies d’ERC, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern.

A part d’aquest context, també es vol donar a conèixer, reivindicar i fer justícia davant del treball d’Oriol Junqueras durant el procés. Finalment també exigeix l’alliberament del polític.