Artrops exterminarà les rates negres trobades a Sant Fruitós

288
El niu de rates negres

Escolta l’entrevista a l’alcalde i als propietaris de la finca de Can Figueras on es van trobar els nius de rata.

L’empresa de Cerdanyola del Vallès enverinarà les rates que han revolucionat el poble de Sant Fruitós de Bages. Ho faran en un període de tres setmanes i amb la garantia d’un any. És a dir, que durant un any es faran controls per assegurar-se que no han tornat a aparèixer.

La mobilització per eradicar les rates va començar la setmana passada. El niu de rates principal es troba en un xiprer de la finca de Can Figueras, entre el bosquet i el poliesportiu. El Departament d’Agricultura de la Generalitat va descartar que es tractés d’una espècie de rosegador en perill d’extinció i per això, segons van dir fonts del departament a la ràdio, l’Ajuntament se n’hauria de responsabilitzar.

Les rates no han causat grans desperfectes ni han fet mal a ningú, però han alarmat a tothom perquè aquest tipus d’animals generen més aviat rebuig. El tipus de rata del qual estem parlant és la rata negra o rata de camp, atípica al Bages, tot i que es desconeix com ha arribat fins aquí. A l’època medieval, aquesta rata portava les puces que van transmetre epidèmies com la pesta negra. La rata té la particularitat que ha fet niu als arbres i menja fruits, té una cua llarga i sovint taques blanques a la panxa.

Escolteu l’entrevista a l’alcalde de Sant Fruitós Joan Carles Batanés (minut 2 i 40 segons) i l’entrevista als propietaris de la finca de Can Figueras (minut 11 i 40 segons).
Seguiu l’enllaç per escoltar l’informatiu.