Artés millora l’accés a la zona de polígons ampliant la seguretat

231
Imatge de les obres realitzades als accesos dels polígons d'Artés - Foto: Ajuntament d'Artés
Imatge de les obres realitzades als accesos dels polígons d'Artés - Foto: Ajuntament d'Artés

S’hi han realitzat unes obres que amplien la seguretat viària i projecten un espai per a vianants i bicicletes.

Les obres al Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) d’Artés es van donar per acabades fa cinc dies. La finalització d’aquests treballs comporten que la població bagenca disposi d’un seguit de millores en els àmbits de la seguretat, la mobilitat sostenible i la connectivitat. 

El projecte ha tingut un cost total de més de 522.000 euros, que han estat finançats per la Diputació de Barcelona en gairebé un 75% i per l’Ajuntament d’Artés, el 25% restant. Pel que fa a l’Associació d’Empresaris del Polígon d’Artés (AEPA) també ha col·laborat amb els treballs fent una aportació de 3.765 euros, l’equivalent a un 0,72% del pressupost total.

L’actuació ha suposat la millora dels accessos de la carretera amb la projecció d’uns espais centrals de desacceleració i la creació d’una nova sortida a l’extrem nord-est. Una zona molt transitada per vehicles pesants i cotxes particulars dels treballadors del mateix polígon. També s’ha urbanitzat un tram del carrer Sant Antoni Maria Claret i s’hi ha creat un passeig peatonal per on podran passar tant vianants com bicicletes. Finalment, una altra de les actuacions executades ha sigut la instal·lació d’un sistema de videovigilància.