Art urbà participatiu per reivindicar el paper de la dona i positivitzar als joves

257

El naixement de Venus, de Botticelli, amb tatuatges, un sèptum i polseres de concerts. Es tracta d’art urbà, participatiu, que vol reivindicar el paper de la dona i positivitzar als joves. És una iniciativa comarcal que es diu “+ART” i que vol projectar una imatge positiva dels joves. Per fer-ho, busquen una obra que pugui reflectir la realitat d’ara. Així, van escollir el naixement de Venus per donar protagonisme a les dones.

La iniciativa comarcal es fa a 5 municipis i el primer d’ells és Sant Fruitós. L’artista que ho lidera al poble és la Clara Oliveres que, juntament amb els joves que hi han volgut participar, ha adaptat la mítica obra d’art a l’actualitat, amb tatuatges i arrecades. Oliveres ho explica:

Tot això amb el suport del NexeJove i l’Ajuntament de Sant Fruitós. El tècnic auxiliar de joventut del NexeJove, Sergio López, explica a OnaBages que és una iniciativa que encaixava amb els nois i noies del poble -que sempre aposten per iniciatives creatives. També diu que el que vol el projecte és que els mateixos joves el liderin.

L’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, valora molt positivament aquesta iniciativa i assegura que es podrien fer trimestral o mensualment. I és que Sant Fruitós ja compta amb molts murals tant a les parets que envolten l’Ajuntament com les escoles.

Amb tot, la presentació del projecte comarcal es va fer ahir a Sant Fruitós amb els alcaldes i regidors de cada municipi que hi participa, l’artista Clara Oliveres i els tècnics de joventut del NexeJove.

Escolteu el reportatge sencer a l’In Situ d’aquesta setmana: