Arriben el Gran Premi Internacional de Llançament de Mòbils i el Cagarruc a Santpedor

182
descamapt camp de futbol

La Festa Major de Santpedor 2016 ja és a tocar, farcida de les propostes de sempre… i algunes de noves, com la que ens porta el Centre Excursionista 2×2. Es tracta del Gran Premi Internacional de Llançament de Mòbils, una iniciativa del tot original nascuda amb la idea d’animar la gent a reciclar els seus mòbils vells a través d’un concurs de llançament a distància, i de pas competir i passar una bona estona.

gran premi internacional de llançament de mòbils
1er Gran Premi Internacional de llançament de mòbils

L’activitat es farà diumenge que ve, 5 de juny, a les 11 del matí a Les Gaunes (camp de futbol vell del Llissach). Es podran fer tants llançaments com es vulguin previ pagament d’un euro en concepte de col·laboració. Així ho explica el coordinador de l’activitat, Antoni Puiggros:

 

Els dispositius llençats, un cop acabada l’activitat, es recolliran en contenidors especials cedits per l’empresa Vilà Vila i es reciclaran, tal i com explica Puiggros:

 

El mateix diumenge 5 de juny, tindrà lloc també el primer Cagaruc amb vermut, al descampat del costat del camp vell (on s’ubica la fira). El Cagaruc és una loteria el guayador de la qual el decideix un ruc, defecant en una de les 1.000 parcel·les d’igual tamany en què es dividirà el descampat. Les butlletes per participar (cada una equival a una parcel·la), costen 2’5 euros i es poden adquirir als bars Terrer, Granja, Núria, La Font i Aston, o a través dels membres de la Comissió de Penyes. El premi si el ruc fa les seves necessitats a la teva parcel·la és de 1.000 euros. També el descampat i durant el matí, es gravarà el Videoclip promocional de la Festa Major.

Per la Festa Major d’enguany hi ha més novetats que ja va avançar el regidor de cultura, Agustí Comas, en l’últim ple municipal: Al concert de divendres 10 de juny, a part d la festa dels 80 s’hi afegirà un grup de música més enfocat al jovent. Diumenge l’espectacle infantil l’ha triat el Consell d’Infants del poble. I dilluns enlloc de teatre es clourà la festa major amb una cantada d’havaneres a la Plaça Gran, a més de botifarrada.