Arribada de noves pluges a partir de la tarda

92

Encetem aquest divendres amb els núvols com a protagonistes i poc fred. Avui el cel estarà tapat durant tota la jornada i serà a partir de la segona meitat del dia quan arribarà un front més actiu. Tot plegat, amb precipitacions generals i força destacables, que avançaran d’oest a est durant la tarda i vespre i que es poden allargar fins al dissabte, amb algunes pauses. Es poden acumular amb tot l’episodi entre 20 i 30mm, puntualment per sobre al sector nord de la Catalunya Central. Cota de neu al voltant dels 1600 msnm i temperatures fresques, que es mouran entorn els 10 i 12ºC.

Demà dissabte, ens acabarà de creuar el front. Durant el matí encara s’esperen pluges a molts punts però ràpidament farà net i s’aniran obrint clarianes des de l’oest, a partir del migdia. Durant la tarda, tindrem més estones de sol i les precipitacions ja hauran marxat. Termòmetres sense canvis, amb poca amplitud tèrmica entre el dia i la nit.

De cara als pròxims dies, no acabarà de fer net. El diumenge s’espera un dia més tranquil, amb el cel variable però no es descarten encara alguns ruixats durant el mati i migdia al nord de la Catalunya Central. En tot cas, seran menys extensos i d’intensitat feble. A partir de dilluns, sembla que les precipitacions tornarien a guanyar terreny i a ser destacables. Pel que fa a la temperatura, estarà a ratlla, amb un ambient fresc per ser març.