El proper cap de setmana arranca una nova edició del mes de la gent gran a Sallent. És el tercer any consecutiu que el poble bagenc dedica tot un mes a programar activitats dirigides, especialment a la tercera edat, però amb cabuda per a tothom que hi vulgui participar. Les activitats arrancaran diumenge 1 d’octubre, Dia Mundial de la Gent Gran i s’estendran durant els 31 dies del mes, tot i que d’activitats per a gent gran al poble s’hi fan tot l’any.

De fet, la preparació d’aquest programa d’actes comença molt abans, durant els mesos de maig i juny. Al principi, Sallent només li dedicava una setmana especial a la tercera edat, però arrel de la pandèmia, van decidir promoure activitats durant tot un mes. En la primera edició es va fer al mes d’abril i des de l’any passat es fa al mes d’octubre.

Les activitats són organitzades per l’Ajuntament de Sallent i la col·laboració de l’Associació Guifré el Pelós, dedicada a promoure activitats per a la tercera edat durant tot l’any. I és que Sallent és un poble envellit amb una situació concreta que explicava a la regidora de Serveis Socials, Sílvia Tardà, a La Central d’Ona Bages.

La regidora Tardà insistia que el gran objectiu és que no només la gent gran s’hi senti representada en les activitats, sinó que hi pot assistir tot aquell o aquella ho vulgui.

Finalment, la regidora compartia una reflexió sobre com ajudar que la gent gran no se senti oblidada.

En el programa d’enguany, que cada vegada és més complet, destaca que per primera vegada es desplaça un taller de treballs manuals a Cabrianes per acompanyar la població d’aquest petit nucli adjunt a Sallent. A més, el diumenge 29 d’octubre també s’organitza una de les activitats més populars: el berenar més ball a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. Podeu consultar tota la programació d’actes al web de l’Ajuntament.