Arriba un temporal de pluja

116
Imatge d'arxiu cel ennuvolat
Imatge d'arxiu cel ennuvolat

Martí Oliveras

Ja fa dies que ho anem dient i avui ja ho podem confirmar: som a les portes de viure un temporal important de pluja a tot el país.


Començarà a ploure aquesta nit però abans tindrem un dilluns d’impàs, amb un augment progressiu dels núvols. L’ambient serà fresc després d’un matí en què ha calgut abrigar-se més que els últims dies.


Durant la nit la pluja guanyarà terreny i demà serà un dia gris i passat per aigua. La matinada de dimecres arribarà una segona tongada de pluges i entre el migdia i la tarda la situació tendirà a millorar, però encara hi haurà ruixats irregulars. De cara a dijous la pertorbació s’allunyaria i, amb mapes d’avui, ja s’obririen moltes clarianes.


Caldrà seguir minut a minut aquest temporal perquè s’espera que plogui de manera abundant i continuada, cosa que podria fer créixer sobtadament molts rius que ara baixen secs. Es tracta, doncs, d’una situació força excepcional, amb acumulacions d’aigua de més de 100 l/m² al llarg de tot l’episodi. Insistim, per tant, en la necessitat d’extremar les precaucions durant aquesta setmana. Podeu ampliar la informació consultant els avisos que han emès Protecció Civil i el Servei Meteorològic de Catalunya.